Az önkéntesség

Az önkéntesség

Tájékoztató:

Nemcsak a sztárok, de egyre több hétköznapi ember érzi úgy, hogy ő is tehet valamit azért, hogy Földünk egy jobb hely legyen. Így már fiatalon megtanulhatjuk a felelősségvállalás és a hátrányos helyzetűeken való segítségnyújtás fontosságát. Az önkéntes munka során segíthetünk embertársainkon, az állatokon, szebbé tehetjük környezetünket akár egy szemét szedéssel, részt vehetünk akár egy táborozáson gyerekekkel. Ezek mellett az emberek megismerése és emberi kapcsolatok építése is fontos lehet életünk folyamán, amire önkéntes munka során lehetőség nyílik.
A jövőben munkavállalásnál is előnyt jelenthet, sok munkáltató előnynek veszi, ha már vállaltál valaha önkéntes munkát.

Ha te is segíteni szeretnél, válassz magadnak testhezálló feladatot és áldozd időd mások megsegítésére. Nem tudhatjuk, mikor szorulunk majd mi is segítségre, nekünk is jól esik majd akkor, ha önzetlenül indul valaki segítségünkre.

Önkéntes munka szabályai:

Az Önkéntes, a szerződés aláírása előtt megismerte a Fogadó szervezet Önkéntes munka nyilvántartásának szabályzatát, a benne foglaltakat tudomásul vette felel az Önkéntes tevékenység során bizonyíthatóan általa okozott kárért köteles a Fogadó szervezet tulajdonát képező vagy használatban álló vagyontárgyakat az adott helyzetben általában elvárható legnagyobb gondosság mellett, rendeltetésének megfelelően használni, működtetni az önkéntes jogviszonyának fennállása alatt nem tanúsíthat olyan magatartást, amely Fogadó szervezet jogos érdekeit sérti

50 óra önkéntes munka várja a 9-11 évfolyamosokat

A 2016. január 1-je után érettségizők számára csak akkor állítható ki az érettségi bizonyítvány, ha igazolni tudják, hogy – 9-11. évfolyamon – legalább 50 órát tevékenykedtek közösségi szolgálat keretében.

Különböző eseményeinken más és más érdekes feladat és program várja az önként jelentkezőket.

  • Rendezvényeken való segítségnyújtás
  • Halas gasztronómia, halételek fogyasztásának népszerűsítése
  • Szórólapozás, hostess munka
  • Gyermekfoglalkoztatás

Programok, melyekre lehet Önkéntesként jelentkezni:

Víz Világnapja (2014.március 17-24.) – Szarvas – Szeged – Békéscsaba

II. Vadvízi Kuttyogató verseny (2014) – Szarvas

Szarvasi Halasnapok (2014. augusztus 1-2-3.) – Szarvas